Fra Corre til Chalon sur Saone

Chalon sur Saone 21. juni

 

Vi blev i Corre til  8. juni. Vi var egentlig sejlklare inden pinse, men fik et mindre elproblem, som bevirkede at vandpumpen og vores navigationssystemer ikke virkede. Vi har tidligere fået god hjælp af en schweizisk elektriker, der boede ved havnen, men da vi ankom til havnen i år fik vi den kedelige meddelelse, at han var død af et hjerteslag 1. nytårsdag, 54 år gammel. Havnens reparatørværsted har ingen autoriseret elektriker, men de fik dog lavet en midlertidig løsning, så vor vandpumpe virker. Radiobutikkens montør fik klaret lidt af positionslyset, efter vi selv havde hentet en lille relæpart i St. Jean de Losne via bilen(100 km) hos Blancard, der har et stort reparationsværksted. Vi ville så få lavet det der manglede, når vi passerede, men også her er der mandskabsmangel og travlhed, så der var ikke tid til os, da vi kom der til, måske når vi passerer på tilbagevejen. Fejlen har ingen primær betydning for vor sejlads.

 

Vor sejlrute i år bliver udelukkende på floderne Petite Saone, Saone og Rhone, da der næsten ingen nedbør er faldet i vinter og forår, så allerede nu er der meget lav vandstand på kanalerne. Vi vil ikke risikere at blive "fanget" af en lukket kanal, så vi besøger havne ved floden, vi har besøgt tidligere og har fortalt om i tidligere rejsebreve. Vi har på vejen hertil gjort ophold af en til 2 dages varighed i bl.a. Port sur Saone, Gray, Auxonne, St. Jean de Losne og Seure. Vi er nu i den store havn i Chalon sur Saone, hvor vi bliver godt en uge. Vi får besøg på båden af Anne Grethe og Bjarne på søndag, de er på vej til Verona, vi regner med at sejle sammen med dem et par dage, inden de kører videre, og vi vil derefter sejle videre mod syd.

 

Vi har haft meget flot sejlvejr hele tiden med sol og høje temperaturer og kun en enkelt regnbyge. Her i Chalon har temperaturen ligget på 30-35 grader, så vi sidder mest i skyggen på agterdækket, hvor vi har udsigt over hele havnen. Da vi er stamkunder her, har vi fået en fin plads i selve havnen og ikke ved gæstekajen, hvor der hver dag er stor udskiftning af bådene, de fleste i lejede både, hvor førerne  sjældent er lige rutinerede. Det virker i øvrigt, som om der er færre sejlere i år end tidligere, både i egne og lejede både, men der kommer måske flere i feriemånederne juli og august. Vi har passeret et par danske sejlbåde for nordgående, men har ikke mødt flere danskere undervejs.

 

Søndag morgen havde vi udsyn til et flot velgørenhedsarrangement her fra havnen. Sejlklubben for sejlbåde, der ligger et par km herfra havde koordineret tilgang af alle sejlere og fiskere med gummibåde fra området (30 -40) + mange frivillige hjælpere. Alle både havde stole af forskellig kvalitet monteret foran til passageren, så omegnens handicappede  kunne komme ud at sejle med deres handicaphjælper. Alle kom i bådene her i havnen og blev sendt afsted med flag og musik, et festligt skue.

 
 
 
 
Svar
 
Videresend
   
Klik her for at svare eller videresende

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.11 | 22:45

Tak, vi har også nydt at læse om jeres tur. Vi skriver jo ikke så meget som jer. Hilsen fra os begge

...
28.11 | 22:40

Hvor er det dejligt at læse om de steder, vi også har nydt at sejle, ned og op ad Saône

...
22.08 | 22:10

Tak for jeres hilsen. Vi følger også jeres tur mod Strassbourg med alle jeres små overraskelser. Måske ses vi på vores hjemrejse. Hilsen Boe og Hanne pt Seurrer

...
22.08 | 20:48

Hej Hanne og Viggo Boe,
Dejligt at læse jeres breve, fra steder vi også kender og værdsætter.
Hilsen Preben og Lise, Anna the Brave

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE