"Strandet" i Auxonne

Lørdag 25. maj.

Ja, så er der gået 19 dage siden sidste rejsebrev. Vi er stadig i havnen og bliver her nok en tid endnu. Vandstanden i Saône, der ellers var begyndt at falde er nu steget mere end før. Efter et par solrige dage, har vi haft flere dage med kraftig regn(langt over 100 milimeter). Det betyder, at vandstanden i hele området flere steder er 3 meter over den normale vandstand. Da flere broer og tunneller kun garanterer en frihøjde på 3,5 meter ved normal vandstand, vor sejlhøjde med kaleschen oppe, er det nu ikke muligt at sejle på mange af kanalerne her i Frankrig. Også sejlads med lejebåde, og dem er der mange af her i området, er indstillet. Da der stadig loves regn, går der nok uger endnu, før der kan sejles, og vi kan sejle nordpå, som vi har besluttet os for i år.

Her i havnen er diget/vejen mod floden helt oversvømmet, så adgang til havnefoged og bad er med bare tæer i badesko, gummistøvler er ikke nok!

Vi nyder alligevel opholdet båden, som vi kalder vort franske "sommerhus". Vi slapper af med læsning, TV, internet , fransk vin og god mad og kører ture i området, når det ikke regner, så vi lider ingen nød.
Vi har også fået dansk selskab, idet John og Birthe i båden Gimle fra Præstø, som vi også har mødt de to foregående år, nu også ligger ved denne bro og venter på at vandstanden vil falde, så de kan komme nordpå mod Holland. Vi besøgte dem med bil, medens de stadig lå i Chalon sur Saône. Her i havnen spiste vi fælles pinsefrokost på Gimle og mødes også for at drikke rosevin, irsk kaffe m.m.

Tiden i havnen bruges også til småreparationer/fornyelser på båden. Vi har bl.a. fået skiftet beholderen, der opretholder trykket i vort vandsystem og vil måske også få lavet andre ting.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.11 | 22:45

Tak, vi har også nydt at læse om jeres tur. Vi skriver jo ikke så meget som jer. Hilsen fra os begge

...
28.11 | 22:40

Hvor er det dejligt at læse om de steder, vi også har nydt at sejle, ned og op ad Saône

...
22.08 | 22:10

Tak for jeres hilsen. Vi følger også jeres tur mod Strassbourg med alle jeres små overraskelser. Måske ses vi på vores hjemrejse. Hilsen Boe og Hanne pt Seurrer

...
22.08 | 20:48

Hej Hanne og Viggo Boe,
Dejligt at læse jeres breve, fra steder vi også kender og værdsætter.
Hilsen Preben og Lise, Anna the Brave

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE